Чудо! Крадец сам върна откраднатото от църква, но поиска 150 лева

Както ви съобщихме преди 2 дни, през нощта след Гергьовден, от протестантската църква в старозагорското село Паничерево беше открадната скъпа аудио техника на стойност 7 000 лева.

[ad id=“225664″]

Пасторът на църквата в селото разказа за ЗАРАТА, че откраднатото неочаквано е било върнато вчера. Самият той е имал контакт с крадеца няколко дни преди кражбата. Дори двамата са си говорили. Укривал се е няколко дни в селото, вероятно, за да огледа. Вечерта на 6-и срещу 7-ми май, към 23 часа, кучетата около църквата се разлаяли, на сутринта казали съседи. На другия ден е установена липсата на йоника, микрофони, усилвател, колони. Подаден е сигнал до полицията.

[ad id=“263680″]

Вчера сутринта от сродна църква в Нова Загора се обадили на пастора в Паничерево, за да му съобщят, че откраднатата техника е върната при тях и той да отиде да си я вземе. Разказали, че при тях отишъл мъж, който донесъл аудио техниката, но им поискал 150 лева за разходите, които бил направил през последните дни, защото пътувал насам-натам. Съответно хората му дали парите.

От полицията в Нова Загора са се свързали с пастора, за да го уведомят, че престъпникът е задържан.


image0 (9K)