Шесто място за Катрин Тасева на вторите европейски игри в Минск

Завърши надпреварата за многобоя в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Вторите Европейски игри, които се провеждат в столицата на Беларус Минск.
Българската представителка Катрин Тасева зае шесто място в многобоя със сбор от 77.250 точки.
Началото на състезанието тръгна трудно за Катрин.
Тя започна с лента, като съчетанието, което изигра е абсолютно ново и тя го показва за първи път на килима на официално състезание. Кати допусна грешки и бе оценена със 17.600 за това изпълнение. На обръч нашето момиче също имаше неточности в изиграването като бе оценена за изпълнението си със 18.800 точки.
На топка Катето успя да се събере и да изиграе много добре композицията си о бе оценена с 20.750 точки – 12.500 за трудност!
Последното изпълнение на Катрин беше с бухалки, които тя изтанцува умно и съвсем в края допусна една грешка, затова и оценката и е 20.100 точки – с 12.300 за трудност.
Катрин Тасева ще се бори за медали на топка, бухалки и лента.
На топка Катрин Тасева влиза с трета по сила оценка, а на бухалки и лента – с пети оценки.

Шампион в многобоя стана рускинята Дина Аверина със сбор от 87.750 точки, сребърният медал спечели Линой Ашрам от Израел със сбор от 84.700 точки, а бронзовият медал отиде при представителката на домакините от Беларус Катарина Галкина, която събра сбор от 79.300 точки.
Катрин може много повече, това състезание тръгна трудно за нея, но със сигурност утре ще излезе по-спокойна и ще се бори за медали в това състезание.


image0 (9K)