Шофьор се опита да подкупи катаджии в Стара Загора, друг на метамфетамин не спря на знак и предизвика катастрофа

Шофьор на 28 години със служебен автомобил се опита да подкупи катаджии в Стара Загора, друг – 28-годишен на метамфетамин, не спря на знак и предизвика катастрофа

На 03.05.2020 г., около 14:30 ч., в гр. Стара Загора, на ул. „Загоре“, от полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка л.а. „Форд“, управляван от 28-годишен мъж. При извършване на проверката водачът е пуснал през прозорец на служебния автомобил две банкноти с номинал 10 лв., с цел осуетяването ѝ.
В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.304а от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 03.04.2020 г., около 22:45 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Свети Отец Паисий“, се е движил л.а. „Опел“, управляван от 29-годишен мъж. На кръстовището с ул. „Генерал Столетов“ водачът не спрял на пътен знак „Б2“ и блъснал движещ се по път с предимство л.а. „Фолксваген“, управляван от 19-годишен мъж.
Водачите са тествани за употреба на наркотични вещества, като пробата на водача на л.а. „Опел“ е положителна за метамфетамин. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по 343б, ал.3 от НК.


image0 (9K)