Щабът на Манолова ще иска касиране на вота

„След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София“, заяви снощи председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров, предаде пресцентъра на бившия омбудсман. При 100% обработени протоколи в ЦИК към 7 ч. разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова е 4,85%. Кандидатката на ГЕРБ води с 49,98% от гласовете пред независимата, подкрепена от БСП Манолова, която има 45,13% от гласовете.

На пресконференция Манолова обяви, че ще се бори за промяна на модела в България. В изявление пред медиите в нощта след балотажа тя каза, че ще обяви начина и формата, под които ще го направи, след като види окончателните резултати.

„Пожелах да има открити и честни избори, така както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес“, обясни Вапцаров.

По думите му той е пожелал да влезе в зала „Арена Армеец“, където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София. Никола Вапцаров е поискал да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

„Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“, обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова.

Според него това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, дава основание да се смята, че ГЕРБ манипулират изборния процес.

 


image0 (9K)