Ще пишат ли отсъствия в допълнителните учебни дни?

Удължаването на учебната година ще се отнася само за училищата, които са се възползвали от възможността да имат проектни дейности и занимания по интереси през декември

„За всички останали – учебните занятия приключват по първоначалната заповед на министъра на образованието. И в изпълнение на учебния план с предвидените учебни седмици”, обясни началникът на Регионално управление на образованието – София-град Ваня Кастрева пред NOVA.

Допълнителните дни са предвидени за занимания по интереси и проектни дейности:„Удължаването е една възможност за занимания по интереси, за компенсиране на изоставане. За всяко училище то е изключително индивидуално”, посочи още Кастрева.

Тя допълни: „Много е важно директорите на училища да организират свои училищни програми и да ги презентират на своите сайтове, както и през родителите, защото това няма задължителен характер за всички ученици. Няма да се пишат отсъствия. По желание на родителите детето може да не посещава тези допълнителни седмици”.

На този фон от 31 май се разрешава присъственото обучение на всички класове едновременно. 

„Тъй като все още не е отменена епидемичната обстановка в страната, продължава да има възможност някои ученици да останат у дома. Това става с молба до директора на училището”, уточни Кастрева. 

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)