Спешно е нужна помощ за Кукления театър в Стара Загора. Фирми, институции – помагайте!

През изминалата нощ покривът на Държавен куклен театър, Стара Загора е протекъл. Като чешма е в моя кабинет и в кабинета на татяна Калчева – зам.-директор, съобщи за ЗАРАТА Дарин Петков – директор и главен художествен ръководител на театъра. Г-н Петков цяла нощ е пълнил и изнасял кофи сам, за да не протече и към първия етаж. Сградата е на Министерство на културата, а при правителство в оставка и нормално такова най-рано май-юни, в този момент просто няма кой да помогне на културната институция.

Нужен е спешен ремонт на покрива – какъв и колко би струвал, ще стане ясно след оглед на експерт. Ще вали още седмици и месеци – зима е.

Дарин Петков се обърна чрез ЗАРАТА към старозагорски фирми, към Община Стара Загора, за спешно съдействие. Нека Стара Загора помогне на своя Куклен театър, който радва с уникалното си творчество толкова много поколения. Тази година ще празнува 60-годишен юбилей и 10-години на приказния си фестивал „Пиеро“. Добре би било Кукленият театър да отпразнува заедно със старозагорци в неразрушена сграда. Старозагорски строители, помагайте!

 

 

 

 


image0 (9K)