4 полезни храни, които ядем неправилно

1.Броколи – Знаем, че в броколите се съдържат вещества, които убиват раковите клетки, но ако ги варим или пържим – унищожаваме полезните елементи. Затова, никакво варене и запичане. Допуска се само приготвяне на пара, така ще запазим полезните за организма ни вещества.

2.Ягоди – Когато си купувате ягоди, не бързайте да премахвате дръжките им, защото така губите ценния витамин С. Добре е да ги купувате в техния сезон, а ако много ви се прииска да си хапнете ягоди в друг сезон, купете си замразени по- добре. В тях ще има повече витамини.

3.Домати – Доматите съдържат ликопен- антиоксидант, който е много полезен за профилактика на атеросклерозата и за защита на кръвоносната система. Но за да получим максимално количество от него е нежно доматите да преминат през топла обработка: варене, задушаване, запичане.

4.Кисело мляко – Често хората изливат прозрачната течност на повърхността на млякото-цвик, а това е погрешно. Не го правете – в него има много белтъчини и калций. Просто разбъркайте млякото с лъжичка и хапвайте.


image0 (9K)