Отговори на сигналите от „Подай сигнал до кмета“ – 13 септември

Поради прекратените отговори през август – месецът на отпуските, сигналите до кмета на Стара Загора Живко Тодоров са повече от 30 към момента. Днес даваме отговор само на няколко от тях. Останалите ще получат своите отговори утре – 14 септември след обяд.

Сигнали:

Здравейте! През м.февруари или март, Ви писах доста подробно за проблемите с междублоковото  пространство,както и с подхода към блок №59 на ул.“Ангел Кънчев“. Отгвора Ви беше, че е направен оглед и с оправяне на времето ще бъдат извършени необходимите строителни работи. До този момент не е направено нищо… а след два месеца времето най -вероятно пак ще се развали…. Отново Ви моля да свършите това, което сте обещали.
Отговор: Състоянието на междублоковото пространство наистина е плачевно. Проверката още веднъж доказа това. За съжаление всичко опира до финансиране и това е причината ремонтните работи там да бъдат планирани за 2018 година. Планирането вече е факт. Ще се наложи още малко да изчакате.

Г-н Тодоров, мина повече от месец от референдума, а няма никаква информация, каквато беше обещана. Моля кажете на старозагорци кога ще се гласува новия ОУП за Бедечка и как ще бъдат обезщетени собствениците. И също така: Намериха ли се и колко са имотите, които ще бъдат предложени за замяна? И какво ще се предприеме за т.нар. южна част от парка?
Отговор: Очакваме военното министерство да прехвърли на Общината военните имоти, за да стартираме процедура по обезщетяване на собствениците.

Предвижда ли се затваряне на улиците по дължината на пешеходния булевард, които улици пресичат вертикално булевард „Цар Симеон“? Например затваряне на бул. „Руски“ в частта от кръстовището на родилния дом (паркинга на Операта) до ул. „Гурко“?
Поздрави!
Отговор: Не, улици няма да се затварят. Ще бъдат направени подходи за пешеходци.

Здравейте!
Поздравления ,че се стараем в озеленяването из града и той наистина има добре оформени градинки с цветя. Вчера бях седнал да си почина от жегата в централен парк „5  ктомври“ и се вижда ,че големи площи , където трябва да има красива ,свежа, зелена трева с хубави цветя, аз видях там сухи, пожълтяли, грозни площи, някой с кал, грозен, изкъртен асфалт, стари пейки, които боядисаха леко дрехите ми и т.н. недостатъци! Предвижда ли се ремонт на този парк?
Има нужда. Точно този парк трябва да е най-впечатляващ и безкомпромисен от всички други в града, защото е в топ центъра, където всеки ден е виждан от хиляди хора. Ще ви дам за пример пак Бургас. Не казвам,че паркът за нищо не става, добре е, но сякаш нищо повече, има нужда от ремонт, за да стане прекрасен, такъв, какъвто градът го заслужава.
Много се надявам , след като ремонтираме пешеходната, както и пространството зад ЦУМ-а, да продължим и с един хубав ремонт и на този парк, а да не си останем така с модерна пешеходна, модерно пространство зад ЦУМ-а, а в същото време с тези недотам красиви за хората гледки от парка, пожълтяли треви, изсъхнали площи, кални гледки, разбит асфалт, стари пейки и тн. Поздрави!
Отговор: Поливната система, оказа се, е прекъсната при ремонт от страна на ВиК. Разговаряхме с директора на дружеството Румен Райков и имаме уверението, че ще бъде възстановена от тях в най-кратки срокове.

Кога е предвидено да започне втората фаза на проекта за градския ни транспорт, колко млн лв ще струва, колко време ще се изпълнява проектът и какви по-конкретно подобрения да очакваме? Виждам ,че вече има и избрана фирма, Ем Транс Сис (гр. София). Много се надявам да завършим и тази фаза отлично, както първата, а не да се изложим
тотално с проекта, както някои съседни по-големи градове се изложиха. Пожелавам ви успех!
 Отговор: Мостът към кв. „Кольо Ганчев“ ще бъде с четири платна – стартираме работата по него. Ще бъдат поставени навсякъде интелигентни светофари и видеонаблюдение. Ще бъде въведена автоматична система за таксуване. Мисля, че ще успеем да се справим добре – всички предпоставки за това са на лице. Сроковете за всеки етап са посочени на сайта на Общината.

Г-н кмете, моля да се обърне внимание на нещо по-малко, но все пак е важен детайл-боята по пейките из парковете в целия град. Не знам за кой път ми се залепват дрехите, боядисват се и трябва да ги хвърлям!
Това вече граничи с безумие. Днес пак седнах да си почина до Аязмото, като много добре знаех, че трябва да се местя от време на време, но забравих и… хубава зелена боя по дрехите, която няма пране. Преди дни пък точно до църквата, при входа на Аямото си пълних вода да пия и 3 жени залепнаха за кафявата дълга скамейка.
Заслушах се от любопитство и едната каза, че вече втори чифт чисто нови дрехи ги хвърля, сега и тая рокля ще трябва да хвърля. Другата жена бе малко по-ядосана и каза, че и в централните паркове е „същата простотия“.
Чисто новата ми бяла блуза трябваше да замине към коша, защото зелената боя от пейките се залепи за нея и няма по никакъв начин махане. Още една светла тениска имам нацапана със зелено, която хвърлих. Това е пълна простотия! Не стига ,че имаме грозни ,стари, дървени пейки, ами и се боядисват и цапат на всичкото отгоре. Градът е богат, толкова ли не може да си позволим хубави пейки? Моля да се вземат някакви мерки!
Отговор: Благодаря за този сигнал. Досега не е имало подобно оплакване и наистина не сме се сетили да проверим боите. Прав сте, възложено е закупуването на качествена боя, която да не създава проблем и в жегата.

 


image0 (9K)