4-ма с „калашници“ атакували инкасо автомобила

Образният вчера (22 февруари) в столичен мол инкасо автомобил е охраняван от фирмата ВИП Секюрити. От компанията изпратиха съобщение до медиите. В него се казва, че около 10:30 е нападнат инкасо екип на компанията в столичен мол.

„При излизането от търговското пространство на паркинга 4-ма въоръжени с огнестрелно оръжие нападатели атакуват нашия служител. Нападателите произвеждат изстрели срещу инкасо автомобила с автомати „Калашников“, а други нападат охранителя в гръб, повалят го на земята, взимат пратката, качват се в автомобил и потеглят. Охранителят стреля на свой ред и пука гумата на автомобила, с който нападателите успяват да избягат.

Първоначалната ни оценка за инцидента е, че престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати „Калашников“. Освен това, нападението се случва в активната част на деня в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата. Като компания, която осигурява сигурността на територията на целия мол, можем да дадем информация за монтираните камери, които са близо 200. Благодарение на това вече сме предоставили детайлна информация за автомобила на нападателите на разследващите органи и всички допълнителни данни във връзка с разследването на инцидента.

Инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви. Всички членове на екипа са без поражения, въпреки произведената престрелка. Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник-бутона, като на сигнала са реагирали 3 наши мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди. Открадната е само една пратка на наш търговски клиент. Всички останали пратки на нашите клиенти в този обект са невредими.
Точната открадната сума се установява.

Вътрешните правила и процедури на компанията поставят в случай на инциденти на първо място защита на човешкия живот. Задействани са всички механизми за установяване на извършителите и съдействие на органите на реда.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.