Категория: Общински избори 2019

Клетва с белезници. Арестуваният кмет на Несебър и странното му дело

„Сво-бо-да!“ Скандират като по американските филми, в които тълпата защитава невинен човек, вкаран в затвора. Но това не е наужким и не е Холивуд, а черноморският град Несебър – единственото….

Ахмед Башев: В началото на кампанията един глас сe купуваше за 50 лева, в края – за 150!

И двата щаба пазарували гласове на килограм „За опонентите ми това беше война. За мен те не бяха врагове, а политически опоненти“, оплака се бившият кмет на община Гърмен. „Гледах….

50% избирателна активност в Старозагорско, най-много са гласувалите в Гълъбово

Избирателната активност в Старозагорска област към 17.30 ч. е 50%.  Ето данните по общини: Стара Загора – 56.01% Казанлък –51.02 % Чирпан – 38.45% Раднево – 67.59% Братя Даскалови –….

28.19% избирателна активност в Старазагорско към 12.30 часа

Днес в Старозагорска област на втори тур на местните избори гласуват 49 130 души в 103 секции. В Старозагорска община балотажи се провеждат в 5 села. В община Братя Даскалови –….

Шарено навсякъде в България. Фандъкова за първи път не печели от раз в София

Към 19 часа на 27 октомври Йорданка Фандъкова (ГЕРБ,СДС) получава 35,4 на сто от вота в София, а Мая Манолова (подкрепена от БСП) – 26,2%. Това показват екзитполове, по данни….

Директор на столично училище използва електронния дневник за агитация

Директорът на столичното 119-то училище „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов, който е кандидат за общински съветник в София от листата на ГЕРБ, е използвал електронния дневник за политическа агитация. Съобщението….

Д-р Мариус Кирков, кандидат за общински съветник на „БСП за България“: „Лекари му трябват на Общинския съвет. Има какво да се лекува“

Д-р Мариус Кирков е неврохирург. Потомствен медик. Баща му е лицево-челюстен хирург, майка му – първата жена – неврохирург у нас. На 63 години. Работил е в УМБАЛ „Проф. д-р….

Живко Тодоров: Виждам Стара Загора, отдадена на образованието, за да имат младите хора перспектива

„Създадохме Академия за компютърни и природо-математически науки за даровити деца. Тя ще се превърне в училище, в което ще работят водещи преподаватели. Идеята ни е то да бъде разположено в….

Живко Тодоров: Продължаваме инвестицията в инфраструктурата, с цел подобряване на бизнес средата

Администрацията на Община Стара Загора е напълно готова да се възползва от едно голямо бъдещо предимство, което ще дойде с изграждането на тунела под връх Шипка и със създаване на….

Даниела Лекина, кандидат за общински съветник на „БСП за България“: Искам децата ни да са горди със Стара Загора

Даниела Лекина е родена на 30.09.1979 г. в  Стара Загора. Зам.-председател е на Общинския съвет в Стара Загора и вече е била общински съветник от „БСП – лява България“. Тя….

Живко Тодоров: През следващия мандат привличането на нови инвестиции е основната ни цел

Живко Тодоров: „С надграждането на електронните услуги за хората от общината, трябва да въведем за инвеститорите обслужване на едно гише. Необходимо е да предлагаме бързо и ефективно обслужване, добра инфраструктура, човешки….

Какво е имотното състояние на кандидатите за кмет на София

Йорданка Фандъкова „Биволъ“ съобщава за замяна по наследствен имот на съпруга на Фандъкова в село Бистрица, софийско, при която има съмнения за декларирана ниска цена. Размяната на една втора от….