Бойко Борисов няма кворум за нов просветен министър

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с все още министъра на образованието проф. Тодор Танев. На срещата Танев му е обещал, че ще си подаде оставката.

Припомняме, че  образователният министър обяви, че няма да си тръгне от поста, докато не проведе мъжки разговор с премиера, на който оставката да му бъде поискана официално.

Очевидно този разговор се е състоял. А за него призна самият Борисов пред журналисти в Бургас. Проф. Танев е бил придружаван и от депутати от Реформаторския блок (РБ) от гражданската квота, сред които Гроздан Караджов и Мартин Димитров.

Борисов е поканил проф. Тодор Танев да остане като негов съветник в правителството, след като си тръгне от образователното министерство.

Попитан за това дали приема номинацията на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов посочи: „Ще им дам още няколко дни на РБ да си решат”.

Това означава, че Министерският съвет няма да внесе в Народното събрание предложението за избиране на нов министър. Като обяснение за това забавяне премиерът посочи: „И без това ми трябват депутати, а едни сега са с президента в Бразилия, други – на закуската на Обама”. „Иначе ще ми бламират избора”, притесни се Борисов.

Борисов обяви също така, че пенсионерите ще получат надбавки и за Великден. Причината е, че през януари правителството било успяло да събере почти 1 млрд. лева от приходните агенции. Именно от тези пари министър-председателят е наредил да се отпуснат бонуси за пенсионерите


image0 (9K)