НАЙ-НОВИ:

Борисов разпореди на Ненчев да изпълнява „Тунджа 200“

Армията да бъде вдигната под тревога за действие при извънредна ситуация на границата. Това поиска премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството в сряда, става ясно от публикуваната стенограма. Министърът на отбраната Николай Ненчев заявява, че има планирано учение за действие по границата.

Борисов призовава двамата министри „днес-утре“ да направят съвместно учение по границите с Гърция и Македония. „Едно време бяха „Места“, „Тунджа“, не знам сега как сте ги кръстили ученията..“, обяснява Борисов.

По думите му населението „надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало“. Борисов мобилизира и външния министър Даниел Митов, който трябва да има отговорност по изпълнението на връщане на нелегално преминали границата имигранти. Борисов разпорежда и на финансовия министър да бъде в готовност, за да отпуска средства, ако това се наложи.

* Тунджа 200 е команда за покриване по тревога на държавната граница. Обществена тайна е, че една от любимите песни на премиера е „Батальонът се строява“ на дуо Южен вятър от 1997 г., в която се споменава въпросната команда, бел. ред.

offnews.bg Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови