Филип Трифонов се струполил точно, когато вземал внучката си от кънки

„Отиде си татко, да. Момчето си отиде. Много ми е мъчно, не мога да повярвам, не мога и да говоря.

Със сигурност ще знам диагнозата утре, защото днес съм много разстроен, но според лекарите причината е сърце или проблем с кръвоносните съдове“. Това споделя пред bgdnes синът на големия актьор Филип Трифонов, който си отиде днес на 73 години. „Още не е ясно кога ще е поклонението, защото имаме да уточняваме формалности“, сподели Мартин.

Мъчно ми е, свлякъл се е точно преди да вземе внучката си от кънки, каза още той. Баща му не се е оплаквал от нищо здравословно, което да буди притеснение, като спазвал изключително стриктно и противоепидемичните мерки, за да не се зарази с коронавирус. „Обичаше да ходи на вилата ни, дори работеше здраво там. Но сега след празниците бяхме заедно“, обясни още синът на актьора.

В последния разговор с Трифонов, Фильо, както го наричаха приятелите, беше ядосан, че не му дават „от специалните пенсии“ за заслуги. „Чакат ме да умра и тогава да ми обърнат внимание. Нямам ли и аз право като други артисти да се надявам на персонална пенсия приживе? И ако „да“, моля за съдействие. Ако не, ми остава да продължавам да спя с кожух през зимата или да си помагам с тото комбинация и играта „тука има – тука нема“. И аз не заслужавам ли подобно отношение? Трябва ли да изброя всички филми, в които съм участавал, а те са над 37, плюс театрални постановки имам повече от 9 награди, нямам ли и аз принос към изкуството у нас? Подадох сам заявление за допълнителна пенсия, но не знам дали изобщо ще доживея да ме включат в своя списък“, обясни ни тогава Трифонов.

Цяло лято той бе на вилата си и дори я „стегна“, както сподели. „Зидар съм, мазач съм, всичко съм. И ако има една сгодна женица под 63, да не е пенсионерка, чудно ще си поживеем“, пошегува се актьорът. Филип Трифонов спечели сърцето на поколения български зрители с ролите си в класики като „Момчето си отива“ и „Оркестър без име“.

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!