Ирен Кривошиева – обрана в трамвай посред бял ден

Актрисата Ирен Кривошиева сподели, че е обрана в трамвай в центъра на София посред бял ден, научи ЗАРАТА.

Изтеглила 1800 лв. от картата си и тръгнала да плаща данъците. Качила се в трамвай 10, някой е успял да бръкне в чантата й и да отмъкне парите.

Ирен: Обикновено не пътувам в градски транспорт, но по стечение на обстоятелствата се случи така. Качих се точно за две спирки на трамвай 10. Возих се от ъгъла на „Македония” до „Алексанъдр Стамболийски” и „Опълченска” срещу мол „София”. За този кратък период разбрах, че съм ограбена. След това звъннах на полицията, отидох и подадох всички документи и показания, на което полицаят съвсем естествено каза: „Вижте, вие не знаете ли, че сте на 10-ката. В този трамвай се краде.” Казаха, че ще предприемат действия, но те няма и много какво да направят, тази линия е стара, нямат камери. В Америка за близо 30 години никога не ми се е случвало нещо подобно, нито на мен, нито на мой познат, разказа пред „Телеграф” Кривошиева.

„За мен самата кражба като кражба не е от чак такова значение. Не й давам публичност, за да споделя какво ми се е случило. Не съм само аз жертва на подобно нещо.  Целта ми е да видя доколко сме готови за промяна в тази държава. Откакто се върнах от Америка, всеки говори за някакво ново начало, а всъщност никой абсолютно нищо не променя. Според мен тази промяна идва от самите нас и от отношенията ни един към друг. Не се започва от това да излезеш навън и да викаш „Промяна”, не се започна и от седене в кафенето и от чаша кафе или бира.

Заляха първите коментари във Фейсбук: „Ами, ходи пеша, бе!” и „Вземи си преведи по банков път парите”, та стига се до въпроса колко имота съм имала, като започнаха да ми смятат имотите по сумата, която съм изтеглила, за да с платя данъците. За мен това беше изключителен опит, защото породи толкова злоба и ненавист от проблем,  засягаш всички ни. За съжаление, и аз не съм по различна и не съм постигнала такова смирение, че да не ме хваща гняв, а именно лошите чувства са тези, които най-бързо попиват в душата ни”, сподели актрисата.


image0 (9K)