Живко Тодоров с приз „Добро сърце“, връчен от Мая Манолова

В Стара Загора кампанията „Великден за всеки“ събра най-много средства и най-много пенсионери получиха ваучери за храна.

Снощи, на 11 май 2016 г., в столичния Централен военен клуб кметът на Стара Загора Живко Тодоров бе отличен с приз „Добро сърце“ от националния омбудсман Мая Манолова за принос към кампанията „Великден за всеки“. В Стара Загора бяха събрани най-много средства, поради което най-много пенсионери получават ваучери за храна.

Инициативата „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“ се проведе за набиране на средства за пенсионерите, които взимат малко над 300 лв. месечна пенсия и не получават великденски надбавки от държавата. В страната бяха събрани над 660 000 лв., които бяха раздадени на 30 000 пенсионери под формата на ваучери за храна.

„Благодаря на всички, които участваха в кампанията и ви уверявам, че догодина ще се включим с още по-голям ентусиазъм. Поздравявам Мая Манолова за прекрасната инициатива да зарадваме възрастните хора за празниците и за това, че е дала ново съдържание на институцията омбудсман“, заяви Живко Тодоров при приемането на приза.

На тържествената церемония с почетни статуетки, плакети и медали бяха наградени кметове, министри, бизнесмени, медии, ръководители на обществени, частни и работодателски организации, граждани, доброволци и много съмишленици на благородната инициативата, която се реализира под патронажа на омбудсмана.


image0 (9K)