Какво е АГУ и какво да имаме предвид преди инсталацията

Трябва да се отнесем сериозно към монтажа на АГУ

AГУ е съкращение от автомбилна газова уредба и представлява система, която позволява на автомобила да работи на газ. Обикновено е предпочитан избор за много хора, най-вече поради финансови съображения, тъй като обикновено цента на газта е около два пъти по-ниска от тази на бензина. Според проучванията над 11 милиона автомобила по целия свят са с монтирана автомобилна газова уредба, като само в Европа са около 4 милиона.

За съжаление обаче, не е възможно просто да заредите газ на бензиностанцията, да запалите колата и да се отдадете на безметежно пътуване. За тази цел е необходимо да се инсталира автомобилна газова уредба – обикновена или газов инжекцион, според това каква е колата ви.

Много е важно внимателно да подберете сервиз, където да монтирате системата. В никакъв случай не се спирайте на първия сервиз за АГУ, който видите. Поставянето на такава система е свързано до голяма степен и със собствената ви безопасност, както и с гаранцията на системата, затова в никакъв случай не претупвайте избора си. Хубаво е от обща култура да се запознаете с най-често употребяваните марки АГУ на пазара, както и с техните качества. Преди монтажа поговорете с вашия майстор и ако по някаква причина се опита да ви убеди, че използването на градински маркучи е напълно нормално – бягайте на далеч.

Друго важно нещо е самата автомобилна газова бутилка- нейната марка и това дали да е цилиндрична (тип пура) или тороидална ( на мястото на резервната гума). Важно е да се избере такава с високо качество, за да се избегнат неприятни инциденти. Компромисът с качеството е компромис със самите вас!

Хубавото на света, в който живеем днес е, че имаме неограничен достъп до информация – използвайте го! Обадете се на познати за препоръка, разгледайте мнения в Интернет, съберете оферти от различни сервизи и едва тогава монтирайте автомобилната газова уредба.

Източник : http://autobg.eu


image0 (9K)