Очевидци на мелето в Кюстендил: Биеха се с мачете и бухалки, стреляха

От пистолет до ножове и камъни са били използвани при масовия бой в Кюстендил, завършил със смъртта на 35-годишен българин. Според полицията рано сутрината е възникнал конфликт между младежи от ромския кв. „Изток“ и от близкото село Слокощица.

„Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, но е било много страшно“, разказа жена за станалото пред БНР.

Друга очевидка също сподели какво е видяла: „Чу се един изстрел, само един, момчетата побягнаха надолу пред ГУМ, по тротоара надолу, и долу вече стана голямото меле, дет се клаха. Като минахме оттам две деца се търкаляха и другите линейките ги натовариха“.

image0 (9K)

Оперативно-следствена група и криминалисти правят оглед на мястото на сбиването, което е продължило и в района на джамията „Ахмед бей“ и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава.

Пред хирургичното отделение на кюстендилската болница веднага се събраха десетки роми от квартал „Изток“, за да разберат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците.

Над 100 кюстендилци, организирани в социалните мрежи, излязоха на кръговото кръстовище при Градския плаж, за да изразят недоволство по повод масовото сбиване. Те не скриха, че в града има потенциално напрежение с ромското население и институциите не си вършат работата.

Полицията продължава да издирва като евентуален извършител на убийството 19-годишен младеж от ромския квартал „Изток“, който е криминално проявен.

Досега са задържани осем души. Иззет е газов пистолет. Заведението ще бъде проверено прецизно. В ромския квартал няма блокада, а сили на жандармерията.

„Това е битов инцидент, завършил с криминално престъпление – не може да се говори за етническо напрежение“, обяви окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова.

Източник: standartnews.com

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon