Нещо странно се случва в Нова Загора

Местният патриот от КОАЛИЦИЯ НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ Стоян Пенев, е внесъл в Общинския съвет предложение за обявяване, на внезапно починалия през април 2022г. бивш кмет на община Нова Загора Николай Грозев, за почетен гражданин.

Това, че опозицията отправя това предложение е странно, но още по-странното е, че настоящата кметица и местната структура на ГЕРБ не е предлагала бившия си лидер и управител на града за нищо! Да припомним че Николай Грозев е създател на местната структура на партия ГЕРБ, уважаван в общината, региона и на национално ниво в партията и сред колеги кметове. Николай Грозев е най-дълго управлявалият града и общината кмет от 2007г. до 2022г. Личен приятел на бившия премиер Борисов, отказвал няколкократно да стане депутат, Николай Грозев остава верен на съгражданите си и на общината до последния си дъх навръх Великден миналата година, когато масивен инфаркт слага край на живота му.

Докато подготвяхме материала, се натъкнахме за някои на интересен, а за други на тъжен факт. Месец след кончината на кмета Грозев, една от неговите заместнички внася в общински съвет предложение за промяна името на Градската градина в парк „Николай Грозев”. Очаквано е опозицията, която петнадесет години не може да се докопа до властта да гласува против или изобщо да не гласува, но по-интересното или по-скоро трагичното е друго. Настоящата кметица и малка групичка общински съветници около нея, овладели местната структура на ГЕРБ, застават срещу предложението на зам.кметицата и предложението е отхвърлено. За пояснение, в структурата на Общински съвет Нова Загора ГЕРБ е с мнозинство от 19 съветника от общо 29. Това ни навежда на мисълта, че кметицата и групата около нея, са се подготвяли от дълго време срещу кмета Грозев още докато той е бил жив или сега работят срещу името му с цел да омаловажат труда и личността му. Показателно за това е факта, че настоящата кметица никога не е споменавала името на кмета Грозев, както и това че певицата Тони Димитрова не изпя песента за Нова Загора по време на концерта по случай празника на града. Само за пояснение – създаването на песента е инициирано от кмета Грозев и изпята от същата Тони Димитрова. Явно думите „морал”, „уважение” и „признателност” от настоящата кметица и групичката съветници край нея, са им абсолютно чужди и то именно към човека, който 15 години ги води към изборни победи и развитие на общината. Общината е с наистина променен облик и е давана за образец до скоро. В града за никой не е тайна, че настоящата кметица е била депутат именно благодарение на кмета Грозев.

Ако е вярна и информацията, която се носи в града, че брата на бившия кмет ще се кандидатира на предстоящите местни избори през тази година, може да се очаква смяна на местното ръководство на партията или разцепление на структурата и. От опозицията говорят, че то е факт още от деня, когато е починал кметът Николай Грозев, но старателно се прикрива.

В телеграфен вид публикуваме и информация получена малко преди да публикуваме статията.

Човек от местната организация на ГЕРБ ни информира, че след внасяне на предложението за обявяване на Николай Грозев за почетен гражданин на Нова Загора от Стоян Пенев, кметицата се вбесила и вечерта събрала общинските съветници от ГЕРБ. Позеленяла от яд навикала общинските съветници и изказала съмнение за това, че не знаела кой е с нея и обкръжението и. Придворните и на общинския, докторчето и кръчмаря също пригласяли. Подготвяли и завера поради предстоящите избори да подкрепят предложението защото в противен случай хората нямало да подкрепят партията и Бойко щял да ги измете. Щели да се опитат да дискредитират на самата сесия вносителя и ако не станело, после един общински съветник от БСП и една общинска съветничка уж от опозицията, а на практика от необявената коалиция на кметицата Градус, щели да съдействат областната администрация да върни предложението, но след изборите.

Явно подлостта няма край в тази групичка. Щели да накажат вносителя като не подкрепят на сесия предложение касаещо племенника му въпреки, че е законосъобразно.

Същия човек ни информира, че братът на кмета Грозев щял да се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори. Затова не бил влезнал в управата на новоучредената фондация „Дом на доброто“. Същият е в конфликт с бившата зам.кметица Стоянова за което може да се направи извод от публикуваните снимки в страницата на фондацията – брата на кмета не е присъствал на първото мероприятие след учредяване на фондацията. Това ни съобщи човека, като изрично ни предупреди, че не иска да съобщаваме името му защото кметицата щяла да го уволни.

Изводите оставяме на вас, нашите читатели.

Публикуваме и предложението на Стоян Пенев до общински съвет Нова Загора.

Facebook: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HD6Ufc6iV33ANns33jivTiu3985U93pJK9zBuWK7gTy1FpxNMBzNjZgjMXEpYqQPl&id=100005013935563


image0 (9K)