Обръщение на наша сънародничка от Мадрид към живеещите в България

Защо, скъпи ми сънароднико твърдиш, че аз и ти сме някак си различни…?! Не мисля. Не сме. И ти си точно толкова СВОБОДЕН да избираш. ЕС е твой /и мой/ ДОМ . Никой не може да те спре. Той е най-хубавото, което ти се е случило последните много години. Защо не го осъзнаваш…?! Опитай се да го почувстваш : да отидеш до Мадрид е по-бързо, отколкото от Варна до Петрич. Според Лисабонската конституция, която е ратифицирана от България – де факто, държавата, в която живееш е ЕС.
Да! Било е „ добре“. Като лъв в зоологическата градина : хранят го, поят го, галят го…И, когато го пуснат на свобода, сам трябва да лови храна. И той, тича обратно към КЛЕТКАТА
Хм…Бъди пич! И признай, че просто те мързи…
Когато си в леглото с любимата, ти не чакаш руснак, американец, или филанкешията да дойде и да я оправи. Правиш го ти – страстно и с мерак. Иначе тя ще си тръгне.
Когато някои си помислят, че не е нужно да се трудят – понеже има кой да се погрижи за нуждите им. А пък останалите си дадат сметка, че няма смисъл да работят, защото друг ще получи наградата за техния труд – това е началото на края на тази нация.
ВЕЛИЧИЕТО и падението на един народ го определят неговите поданици – хъс, работа и съзнание!
Норвегия е с население 4 милиона. Дълго време са били най-бедната страна в Европа. Горе-долу по това време Нобел е открил динамита, Амундсен е стигнал до Южния полюс, Фритьоф Насен почти до Северния, а Хенрих Ибсен е създал модерния театър. За Нова Зеландия, бедна страна с 3.8 милиона население въобще не ми се почва какво са направили – Еверест, ДНК, нано технологии. А Израел е реално страната с най-много Нобелови лауреати след Америка.
Не мащабите определят качеството на една страна. А широтата на мислене на неговия народ. И изборът – СВЕЩЕННИЯТ избор да правиш живота си, който поколения нямаха.
Уж свободни във волята си, мнозина обаче не действат като граждани, а бездействат като поданици. А най-тъжното и циничното е, че точно тези ПРИДВОРНИ превърнаха държавата в едно „ замръзнало царство“. И даже ръкопляскат на критериите за СТАНДАРТ. И за почти всичко : морал, култура, образование, любов. Които са обаче провинциално-средняшки…

Аз и ти не сме различни. Различни от нас са само ония, на които, скъпи ми сънароднико – си дал карт бланш. Те ще се възползват максимално от предоставената им власт. До такава степен, в която с волско търпение и лисича наглост – успеят да заглушат всички с поне половин мозък, за да превземат и ДУШИТЕ им..!

Vivian Francis-Lemberov

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)