Престрелка между полиция и маскирани мъже при обир в София

Столичната полиция е предприела действия за разкриване на извършителите на грабеж.

Въоръжен грабеж с престрелка е станал през изминалата нощ в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 3.40 часа, в полицията постъпил сигнал за проникване в офис на фирма в ж.к. „Дружба“. Според първоначалните данни, четирима маскирани изнесли от помещението малка метална каса. Извършителите били подплашени от охранителите на обекта, при бягството те произвели изстрел срещу единия от тях.

Мъжът е настанен в болница, без опасност за живота.

Служители на СДВР са предприели заградителни действия за издирване на автомобила, с който нападателите се оттеглили. Малко по-късно, към 4.10 часа, колата е открита изоставена и подпалена в ж.к. „Сердика“. Огънят е погасен от столични пожарникари, отзовали се на сигнала. Установено е, че регистрационните номера, поставени на автомобила, са издадени за друго моторно превозно средство.

На двете местопроизшествия се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство, в рамките на което продължават процесуално-следствените действия под наблюдението на прокуратурата.

Ст.комисар Младен Маринов и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха, че е извършен повторен оглед на на местопрестъплението. На базата на извършен анализ от събраните до този момент данни са изградени и няколко версии, една от които – основна, по които се работи.

Изчакват се резултатите от назначените експертизи на иззетите на място веществени доказателства. Разпитани са двамата охранители, третият е в болница и на този етап показания от него не могат да бъдат снети. Намереният опожарен автомобил – марка „Ауди“ е иззет, при претърсването в него е открита касата, взломена от извършители. Установено е, че автомобилът е откраднат на 06 декември 2015 година, а номерата са на джип, свален от отчет.  Тепърва ще се установява механизмът, по който тези номера са били на колата.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)