Световни медии полудяха по предсказанията на Ванга

След като американското издание „Ню Йорк Поуст” излезе с обширна статия за българската пророчица Ванга, фокусирайки се на предсказанията ѝ за възхода на „Ислямска държава”, примера му последваха няколко популярни издания във Великобритания. Сред тях са „Дейли Телеграф” и „Дейли Мейл”. Пророчицата от Петрич е доста популярна в Русия, но чак сега западните медии ѝ дадоха признанието „Балкански Нострадамус”. Основната причина са предсказанията ѝ за „Ислямска държава”, за които медиите се питат как никой досега не се е сетил и не ги е оповестил.

Първоизточникът е австралийски новинарски сайт – news.com.au, който се позовава на блога “Istanbul, Istanbul olali” на популярния активист Болат, превел някои от предсказанията на Ванга през месец май тази година. В блога има филм за Вангелия с турски дублаж и надписи на руски език.

Болат е цитиран от Haberler.com и други турски медии, където отново текстовете са придружени с руски видеоткъси с турски дублаж. Това се случва през лятото. Чак сега, обаче, „Ню Йорк Поуст” я превърна в световна сензация.

„Ето какво сляпата пророчица Баба Ванга предсказа за 2016 години и след това – не е на добро” – с такова заглавие излезе базираният в Лондон „Дейли Телеграф”. От там изтъкват, че починалата през 1996 година е „видяла” атентатите от 11 септември, опустошителното цунами от 2004 година, аварията в АЕЦ „Фукишима” и т.н.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.