Уставът на иделаната жена от 50-те години на миналия век

О, времена! О, нрави!

1) Вечерята трябва да бъде готова. За това трябва да се погрижиш по-рано, понякога дори в нощта преди вечерята, за бъдат готови вкусни и разнообразни ястия преди идването на съпруга. Това е начин да покажеш на мъжа, че мислиш за него и се грижиш за неговите потребности. Повечето мъже са гладни когато се връщат вкъщи и видът на хубава храна (особено неговото любимо ядене) е неотменима част от топлия прием.

image0 (9K)

2) Бъди готова. Почини си 15 минути, за да може преди неговото пристигане да изглеждаш свежа. Оправи си грима и прическата. Не забравяй, че преди секунда той е бил заобиколен от сърдити работещи хора.

3) Бъди весела и заинтересована. След тежкия ден на него му е необходимо въодушевление. Да въодушевяваш мъжа е едно от твоите преки задължения.

4) Подреди безпорядъка. След връщането на мъжа от работа още веднъж въведи ред в основната част на къщата.

5) Събери учебниците, подреди детските играчки, махни тетрадките и т.н., за да застелиш масата със свежа покривка.

[ad id=“225664″]

6) В студените месеци на годината си длъжна навреме да запалиш камината, за да защитиш мъжа си от простуда. Мъжът ти ще почувства, че е достигнал уютен рай за почивка и ред, вследствие на което ще се въодушевиш. В крайна сметка, доставянето на комфорт на мъжа ще ти достави безгранично лично удоволствие и удовлетворение.

7) Приготви децата. Измий ръцете и лицето на децата (ако са още малки), среши ги, и в случай на необходимост, ги преоблечи. Децата са малки съкровища. Нека мъжът види тяхната съпричастност към грижите за него. Мъжът трябва да бъде защитен от всякакъв шум. Когато той се прибира вкъщи, пералнята, сушилнята и прахосмукачката трябва да бъдат изключени. Постарай се децата да пазят тихо.

8) Бъди щастлива да видиш мъжа си.

9) Посрещни го с усмивка и демонстрирай искрено желание да му доставиш удоволствие.

10) Слушай го. Може да има сума ти неща, които искаш да споделиш с него, но времето след като се е прибрал от работа, не е нйа-удачният момент за това. Нека той говори първи – помни, че неговите теми за разговор са по-важни от твоите.

11) Вечерта принадлежи на мъжа. Не се оплаквай, ако той се прибере по-късно, отиде на вечеря или се забавлява на други места без теб. Опитай се да разбереш, че твоят мъж живее в свят на напрежение и стрес, затова вкъщи той трябва да се отпусне, а не да слуша упреци.

12) Твоята цел е да направиш дома място за спокойстве и порядък, където мъжът ти може да освежи своето тяло и дух.

13) Не посрещай мъжа с упреци и проблеми.

14) Не се оплаквай ако дойде късно или отсъства цяла нощ. Това е дреболия в сравнене с това, което е преживял през деня.

15) Направи живота на мъжа си комфортен. Настани го в удобно кресло или му напълни гореща вана. Предварително приготви прохладни или горещи напитки.

16) Оправи му възглавницата, свали му обувките. Говори с него с приятен и спокоен глас.

17) Не искай обяснения за действията му и не поставяй под съмнение неговата чест и справедливост. Не забравяй – той е господар на дома, действащ справедливо и правилно. Нямаш право да искаш обяснение от него.

Източник:webmiastoto.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!