Акценти на ЗАРАТА на 13 февруари 2019 година

ГЕРБ ще подкрепи Каракачанов за ромите, няма да сменя ЦИК и остава на власт при загубен евровот

ГЕРБ ще подкрепи концепцията за циганите след редакционни бележки и не смята да сдава властта, ако загуби евровота, предава Канал 3. “Не разглеждаме тази възможност, защото сме уверени в победата. Аз го казвам от тази гледна точка на това, което имаме като социология.” Този коментар Цветан Цветанов направи след среща с британската посланичка Ема Хопкинс в парламента по обед.

В Инвестбанк на Петя Славова са постъпвали парите от Венецуела

Въпреки бурните политически събития във Венецуела последните седмици преводите не са акция на пожар, а са се случвали преди месеци. А сумата, за която става въпрос, е от порядъка от минимум 80 млн. долара според един източни, а според друг от порядъка на 140 млн. долара. Предвид че Инвестбанк е с малко над 2 млрд. лв. активи, няма как трансфер в такъв обем да не е направил впечатление в банката.

Общините на ГЕРБ са получили от държавата 394 млн. лв., а на БСП – 10 млн. лв.

Вчера представителите на социалистическата партия напуснаха Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, след като не бяха чути исканията им правителствените субсидии за градове да се разпределят прозрачно. Мотивите им бяха, че дълги години правителствата на Бойко Борисов разделят кметовете според политическата им принадлежност при разпределението на средства. С това правителството наказва жителите на общини, управлявани от БСП.

Месечната здравна вноска за безработни скочи до 22.40 лв.

Месечната здравна вноска за безработни скочи до 22.40 лв.От 1 януари 2019 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата и др.) и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, дължат месечно по 22,40 лева. Това съобщават от НАП.

Валентин Вацев: Откакто се върна от закуска в САЩ, г-н Цветанов сериозно ме безпокои

“Издигам глас в защита на душевното състояние на г-н Цветанов. Откакто се върна от молитвената си закуска, започна да ме изненадва и да ме безпокои. Откакто този православен християнин беше на съслужение с евангелисти и баптисти, е в една постмодерна фаза на изказа с ключови думи – “Новичок”, агенти, ГРУ и т.н.”, иронизира Вацев.

Много голяма корпорация напуска Великобритания заради Брекзит

Американската корпорация “Форд Мотор Къмпани” активизира подготовката си за преместване на своите производствени мощности от Великобритания в друга страна, пише влиятелното британско издание “Таймс” (thetimes.co.uk). От управата на компанията са информирали премиера Тереза Мей, че са започнали подготовката на алтернативни производствени бази извън Острова.

Само дето бихме тъпана: Новите шахти са добре на снимка, ама я минете с колата

Да-а, добре изглежда на снимка кръстовището между улиците “Христо Ботев” и “Ангел Кънчев” след ремонта на щръкналите капаци на старите шахти, но на картинка не е като да минаваш оттам с колата си. Така започва сигналът в рубриката “Изпрати новина” на ЗАРАТА от читател, който преди време алармира чрез нашата медия, че заради пропадане на шахтите капаците им създаваха много проблеми на движещите се автомобили и заради това бяха сложени предупредителен знак и няколко стари гуми в средата на пътното платно.

По-евтино излиза да си купиш къщата на Ал Капоне в Чикаго, отколкото мезонет в София

Къщата, от която тръгва пътят на Ал Капоне към гангстерския връх в Чикаго, е обявена за продажба. Двуетажната тухлена сграда струва 109 000 долара, което е почти без пари даже в сравнение с имотния пазар в София.

Симеон Сакскобургготски жени внука си за испанска графиня

Внукът на Симеон Сакскобургготски – княз Мирко, е в плен на любовта и се готвел за годеж и сватба с красивата си приятелка – графиня Габриеле де Пуртале. За връзката им първи съобщиха испанските медии. Те разкриха любовната история между ней-желания ерген в Испания и Габриеле де Пуртале, след като двамата се появиха заедно на изискан бал в Париж.


image0 (9K)