Арх. Иван Кирчев подаде оставка като главен архитект на Стара Загора

Главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев подаде оставка. Решението е било взето днес, 16 август, след разговор и по настояване на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, съобщиха от Общината.

Групата „Запазете Бедечка“ разпространи информация, че главният архитект на Стара Загора и водеща проектантка на застрояването на парк „Бедечка“ са с един адрес и с една фамилия. Този факт бил известен на Общината от поне няколко месеца, се казва още в съобщението.

В последните дни стана ясно, че само в началния етап на застрояване на парка се предвиждат 15 четириетажни сгради в комплекс.

Последните издадени разрешителни са от месец май – въпреки обясненията на Общината, че не разрешава нищо да се прави с парка и търси решение срещу застрояването му.

„Проверих информацията и тя се оказа вярна. През годините не сме имали противоречия и конфликти с арх. Кирчев, свързани с неговата работа, но е въпрос на морал той да подаде оставка. По този начин ще отпаднат всякакви спекулации по темата“ , коментира пред Дарик кмета Живко Тодоров.

Той информира още, че за длъжността главен архитект на общината ще бъде обявен конкурс.

Арх. Иван Кирчев е главен архитект на Стара Загора от 15 май 2008 година. Член е на Областната камара на архитектите – Стара Загора.


image0 (9K)