Асен Василев: Връщаме мандата неизпълнен на президента

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи, че връща мандата за съставяне на правителство неизпълнен.

„Не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата, съдебната реформа, работата която имаме  да свършим като законодателна дейност, за да  се изпълни Плана за възстановяване и най-вече това, което заложихме, идвайки на власт – да няма корупция и това, което се случва в последните 15 години с разширяващата се ножица между бедни и богати да започне да се обръща, държавата да работи за хората, средствата да отиват при тях, а за подкупи на политическата класа“, каза той.

Още по темата

8 юли 2022 13:45

242

8 юли 2022 13:00

286

Подкрепата за кабинета е от 117 депутати.

„Надявам се при следващите избори допълнителните 4 депутати да се намерят, за да реализираме тези намерения“, призна Василев.  

Той добави, че коалицията на ПП, БСП и ДБ не може да очаква подкрепа от депутатите от ИТН.

„Първите 2 точки в програмата бяха Заканопроектът за КПКОНПИ да бъде приет и Бойко Рашков да я оглави, но те изобщо отказаха да влязат в комисия, нямаше заседание и законопроектът въобще няма да влезе в зала“, коментира той за ИТН.

„Айнщайн има една хубава мисъл „Да правиш едно и също нещо и да очакваш различни резултати е форма на лудост“, а  българският народ го е казал също „Само глупакът настъпва една и съща мотика два пъти“,  посочи още Василев относно разговори с ИТН.

„Аз мисля, че на всички стана ясно защо кабинетът беше свален. Имаше желание вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите осем фирми, при които са отивали в последните 15 г.“, каза той.
 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)