Баскетболистките на Берое победиха Славия в първенството

Берое спечели първия си мач в българското баскетболно първенство за жени след триумфа си в Адриатическата лига в неделя. Като гост тимът от Стара Загора победи Славия със 77:58 (14:16, 25:17, 16:16, 22:9).

Разликата от 19 точки между двата състава се получи в самия край на срещата, която бе много по-оспорвана от очакваното, предвид факта, че Славия все още няма успех във втората фаза на първенството, а малко преди успеха в Адриатическата лига Берое взе и купата на България.

Славия спечели първата четвърт с 16:14, след това допусна изоставане от 16 точки, но в средата на третата чевърт „белите“ водеха отново в резултата с 4 точки. В заключителните 12 минути на срещата обаче гостенките не оставиха съмнение в по-голямата си класа и обърнаха резултата.

Гергана Иванова и Радостина Христова вкараха по 15 точки за Берое, а Петя Бояджиева добави още 14. Деяна Стояновска реалира още 10 точки за старозагорки.

За Славия Йоланда Косса и Валерия Алексиева отбелязаха по 15 точки, а Елена Димова завърши с 14.

За Берое това бе трета победа от началото на втората фаза на шампионата, като отборът на Таня Гатева има и една загуба. Славия е с шест поражения.

В неделя предстои голямото дерби на женското първенство, в което лидерът в класирането Монтана приема Берое.


image0 (9K)