Баскетболният Берое постигна пета победа в Балканската лига

Баскетболистите на Берое спечелиха домакинството си над Ибар Рожайе със 74:67. Двата тима изнесоха равностоен двубой, в който силното начало на старозагорци в крайна сметка наклони везните в тяхна полза. В срещата от Балканската лига беройци бяха без Станислав Ваклинов и Костадин Ангелов.

Гостите в днешния двубой излязоха първи напред в резултата. Брейди Роуз, Реинс на два пъти и Павел Маринов обаче качиха актива на старозагорци на 10 точки в първите 3 минути от срещата. Домакините наложиха своята игра и не позволяваха на своя противник да бележи. В нападение „зелените“ не показаха най-доброто, на което са способни, но в края на частта вече водиха с 21:12. Заключителните секунди обаче заминаха бяха за Ибар. Тимът от Черна гора вкара няколко точки, които в крайна сметка оформиха резултата на 25:18 за Берое.

През втората част беройци допуснаха разколебаване. След първоначалните изгледи разликата между двата тима да нараства, старозагорци забиха на 37 точка и в продължение на няколко нападение така и не намираха целта – коша на своя опонент. Черногорският тим не чакаше покана и успя да се върне в мача, доближавайки се на само 3 пункта за Берое. След няколко промени последните две минути все пак бяха за тима от Стара Загора, който успя да излезе от дупката. Със 17:20 Ибар взе втората четвърт, а на почивката общият резултат вече бе 42:38 за Берое.

През третата част двата отбора по-трудно намираха целта. За 5 минути след почивката общо отбелязаните точки бяха 10, а 6 от тях за старозагорци, които водеха с 48:42. С малко повече концентрация и агресия в отбрана Берое вдигна аванса си на 8 пункта след три успешни нападения – 54:46. В тези минути Симеон Илиев и Рейнс бяха точни на два пъти. Страхотен пробив на Роуз и тройка на Ники Стоянов дадоха нужната увереност за беройци. При този развой на събитията гостите взеха прекъсване, след като вече изсотаваха с 59:48. Тимът от Черна гора свали до края на частта част от пасива си. Берое спечели третата четвърт с 19:17 и поведе с 61:55.

Две точки за Ибар приближиха гостите до беройци. Симеон Илиев от наказателната линия върна аванса от 6 пункта. Павел Маринов довкара неточна стрелба на Роуз и добави нови две точки към преднината на домакините. С тройка на Калич черногорци отново се приближиха до домакините. В хода на частта разликата между двата отбора се задържа трайно около шестте точки. Кош за Ибар приближи отбора от Черна гора само на 4 точки от Берое. След няколко неуспешни опита Гавин намери целта с тройка, която прати домакините на 7 пункта напред в резултата. Тройка на Дерик Джийн окончателно реши изхода на двубоя. В крайна сметка срещата приключи при крайното 76:67.


image0 (9K)