Безплатни прегледи на щитовидната жлеза в Стара Загора

Стартира Втората вълна на Националната информационна и скринингова кампания, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза. Инициативата, която е по повод Международната тиреоидна седмица, се провежда за шеста поредна година в България.

Организатори са Националната пациентска организация (НПО) и ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза), с подкрепата на Merck. Лице на кампанията е актрисата Аня Пенчева, която от дълги години е със заболяване на щитовидната жлеза.

В рамките на кампанията в някои градове на страната (София, Варна, Шумен, Русе и др.) ще се извършат безплатни ехографски скринингови прегледи.

В случай, че никога не сте си правили преглед на щитовидната жлеза, особено ако имате роднина със тиреоидно заболяване или сте в някоя от групите с повишен риск (планирате да имате дете, ако сте вече бременна или наскоро родила, ако имате проблеми със зачеването, или сте в напреднала възраст и/или имате оплаквания), бихте могли да се запишете за преглед.

За Стара Загора – прегледите ще се извършват 8,10,11 и 15 ноември. Допълнителна информация и възможност за запазване на час, бихте могли да откриете на следният сайт: www.rec.econet.bg. 


image0 (9K)