Берое загуби от Рилски спортист и остана извън четворката

 

Берое загуби домакинството си на Рилски спортист със 78:92 . Старозагорци започнаха добре двубоя и задържаха аванс от около 5 точки през първата част, но много лоша втора четвърт направи ситуацията за „зелените“ изключително сложна до края на срещата. Беройци се хвърлиха до края, но не успяха да стигнат до нещо повече.
Бишъп, Джими Гавин, Брейди Роуз, Станислав Ваклинов и Николай Стоянов започнаха в дербито за Берое. Срещата стартира със серия от 6 безответни точки за Рилски спортист. Беройци постепенно се отърсиха от лошото начало и след попадения на Гавин, Бишъп и Ники Стоянов изравниха за 8:8. Старозагорци поведоха в резултата при 13:12 в своя ползва малко преди изтичането на четвъртата минута от началото на срещата. Преднината на „зелените“ набъбна до 6 пункта. С по-здрава игра в отбрана беройци задържаха своя аванс и спечелиха частта с 24:19.

Тройка на Браун от гостите беляза началото на втората четвърт в мача. Беройци отговориха с 4 точки и на свой ред отвориха аванс от 7 точки. За съжаление, старозагорци влязоха в игрова дупка, която донесе много беди за отбора. С две последователни тройки на Тихомир Желев гостите първо изравниха, а в следващите две минути успяха да излязат напред на свой ред с 9 точки. Роуз намали пасива за домакините, но още в следващата атака Карвачо вкара тройка и получи нарушение, което отбеляза за 36:48 в ползва на тима от Самоков. При последното си нападение беройци не успяха да отбележат и полувремето на двубоя дойде при 39:50 в полза на Рилски спортист.

Старозагорци опитаха да вдигнат агресията и да затворят пукнатините преди всичко в защита. С малко повече организираност домакините успяха да променят своята игра. В предни позиции обаче успеваемостта не бе достатъчна и в средата на частта разликата продължи да бъде около десетте точки. В заключителните две минути Берое все пак успя да свали изоставането на 8 точки. За съжаление, последното нападение на Ваклинов бе близо до това да намери целта, но топката не пожела да влезе в коша на тима от Самоков.

Рилски спортист започна частта с попадение на Карамфилов. Беройци отново отбелязаха, но след попадението и двата отбора спряха да бележат в следващите няколко нападения. Това бе добре за гостите, които оставаха на 10 точки дистанция за „зелените“. След няколко грешки в нападение Берое изостана на 15 точки точно 4:39мин. преди края на двубоя. До края старозагорци успяха да свалят изоставането си отново до 10 точки. Това обаче не бе достатъчно за Берое и тимът отстъпи от Рилски спортист със 78:92.


image0 (9K)