Вдигнаха кола с 2-годишен абонамент в центъра

Вдигнаха кола с 2-годишен абонамент в центъра
Вдигнаха кола с 2-годишен абонамент в центъра

Снимка: БГНЕС

Пореден абсурд с Центъра за градска мобилност. За това сигнализира потърпевшият Огнян Антонов, на когото за пореден път “паяк” вдига колата. Мъжът, който живее в центъра на столицата, има платен двугодишен абонамент за “Синя зона”. Пред ефира на Нова ТВ той споделя и куриозната случка.

Паякът на ЦГМ вдига колата му, без негово знание, и я мести на различни локации. Екскурзията на автомобила продължава 10 дни, а накрая се озовава в наказателния паркинг в кв. „Подуяне“.

„Имам платен 2-годишен абонамент, който ми позволява да паркирам в синя зона в центъра на София. Свикнал съм да ми местят колата. За 10 години над 20 пъти, но този път нещата бяха по-сложни. Не ми казаха, че е в района, а ми казаха, че е била сложена скоба и след това паякът я е оставял някъде, където нямам право да спирам. При всяко следващо местене не съм бил информиран, а от Центъра за градска мобилност ми имат данните. Наложи се да платя глоба 126 лв.“, споделя мъжът.

Потърпевшият търси правата си като подава жалба, но служител на ЦГМ му заявява, че няма смисъл да се занимава с глупости, тъй като не е единственият, който подава жалба и е по-добре да си плати глобата.

От ЦГМ казаха, че ще направят пълна проверка случая и ако се установи нарушение, му бъдат възстановени парите по фактурата.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)