Германия има нови герои

В Германия посочиха за герои трима сирийци, които в Лайпциг заловиха своя сънародник Джабир Бакр. Той беше обвинен от немските власти  в подготовката на терористичен  акт  и атака на територията на немската държава.

Сирийците,  заподозрения завързали и предали на полицията.  Преди това немските органи на реда бяха предприели  широкомащабно издирване  което не даде резултат  цели 48 часа.

Тази постъпка на тримата бежанци  светкавично успокои антиимигрантските  настроения в Германия.  Кметът на Лайпциг Буркхард Юнг  им благодари от името на местната управа,  благодарности отправи и канцлерът Ангела Меркел.   Случаят не беше подминат  и от депутата на посткомунистическата партия „Леви“ Андре Хан, който каза ,че тези  „смели мъже“ трябва максимално бързо да получат азил. Ежедневникът Билд пък в уводната си статия се обръща към тримата сирийци с думите „Уважаеми герои…“.

Сирийците приели  Бакр в квартирата си, след като по интернет той ги помолил да го приютят поради липса на такава. За негово съжаление снимката му била разпространена във всички възможни немски медии и след като се разбрало кой е, сънародниците му го обезвредили и завързали. „Предлагаше ни 1000 евро и 200 долара ако го пуснем да си тръгне. Намерихме ги в раницата му  заедно с военски нож. Ние сме така благодарни на Германия че ни прие и не можехме да му позволим да направи нещо лошо на немските граждани“ – заявиха сирийците.


image0 (9K)