Германия и Австрия ще връщат мигранти от ислямски страни

Ще преговаряме с Гърция и Италия за пресичането на незаконната миграция. Регистрираните и поискали от Гърция и Италия убежище мигранти, дошли в Германия, ще преместим в преходни сектори, за да ги върнем на Рим и Атина„. Това заяви германският вътрешен министър Хорст Зеехофер.

[ad id=“225664″]

Днес той разговаря във Виена с канцлера на Австрия Себастиан Курц, която е предедател на Съвета на ЕС.

Успяхме да изясним много подробности“, коментира Курц.

Германия няма да предприема мерки за сметка на Австрия. Ще обединим усилията си срещу незаконната миграция и срещу самоволните движения на мигрантите. Сред целите ни е да бъде затворен пътят за миграция през Средиземно море„, заяви австрийският канцлер.

[ad id=“263680″]

Около 12 000 кандидати за убежище доброволно са напуснали Германия от февруари 2017 година срещу парична компенсация, пише изданието „Ди Цайт“. Той се позовава на данни от германското вътрешно министерство.

През миналата година Германия стартира програма за компенсации за бежанците, които проявят желание да напуснат страната. Пълнолетните получават от хазната от 800 до 1200 евро, а за всяко дете се отпускат от 400 до 600 евро. В случай че чужденците си заминат от Германия – преди да бъде разгледана тяхната молба, те получават добавки. Идеята е те да могат да използват тези пари като начален капитал, за да се устроят в родината си.

[ad id=“236993″]

Гражданите на трети страни, които могат да пътуват безвизово в страните от Европейския съюз, от 2021 година ще преминават през предварителен контрол. Това предвижда нова мярка, приета днес от Европейския парламент, съобщи „Франс прес“.

Мярката се отнася за гражданите на над 60 страни, които не кандидатстват за виза за краткотраен престой в Европейския съюз. Сред тях гражданите на САЩ, Бразилия, Албания и Обединените арабски емирства.


image0 (9K)