Гечев: Ще вземем изборите в момента, в който имаме готова управленска програма

„Президентът има право да раздава оценки, за управлението на Борисов, те са негативни“, каза депутатът от БСП

[ad id=“225664″]

„Приемам критика към „Визия за България” при положение, че това не е управленска програма. Това е една дискусия с обществото”, подчерта в ефира на Канал 3 депутатът от БСП, Румен Гечев.

„Никъде не е казано, че напускаме парламента и не е взимано такова решение. Това решение на Корнелия Нинова значи, че винаги ще има 20 души. При важни закони ще бъдем там. Ние искаме просто да използваме времето да обсъждаме с хората проблемите и не само наши симптизанти, а дори бизнеса и хора, които са заинтересовани от нашата визия”, каза още той.

„Българското общество вижда, че трябва да има предсрочни избори. Коалицията се разстрелва в медиите. Вътре в самата партия ЕРБ има ожесточени престрелки, особено между Борисов и Цветанов и това се усеща в парламента. Това напрежение личи при опитите за оставки в последните месеци. Имаше оставки, които бяха отхвърлени. Сега ще видим и тези в понеделник дали ще бъдат приети. Цветанов казва, че той кара влака, а не премиерът. При партньорите също тече напрежение. България за последните 10 години се превърна за шампион в корупцията. Не можем да им се доверим”, категоричен беше Румен Гечев.

[ad id=“263680″]

„Предсрочните избори не можем да предизвикаме в парламента. Ние искаме да отидем при хората, да говорим с тях и да можем да си довършим управленската програма и да сме готови за предсрочни избори”, заяви депутатът от БСП.

„Ние сме демократична страна и е право на президента да дава оценки. Той не е казвал, че БСП няма перспектива, а че в момента резултатът може да бъде същия. Ние ще преборим ГЕРБ със сигурност на изборите, в моментът в който завършим управленската си програма. В момента само с визията, няма как да постигнем добри резултати. БСП е самостоятелна партия и ние си взимаме решенията. Оценките на президента за това управление са много категорични и отрицателни със всички скандали, които се случв3ат в държавата”, заяви още Румен Гечев.


image0 (9K)