Да забързаме метаболизма през лятото

Метаболизмът е основния ключ към доброто здраве и отслабването. Той е отговорен за поддържането на килограми в здравословни граници. За съжаление обаче, през летните месеци метаболизма се забавя. Това е така, защото прекарвайки повече време на плажа, почивайки си и похапвайки, не отделяме толкова време за тренировки. Как да се справим? ЗАРАТА ще Ви каже няколко основни ценни съвета.

[ad id=“225664″]

Да започнем с храната. Яжте  предимно  зеленчуци, които съдържат малко протеини –  спанак, червени чушки, броколи. Включете също така нискомаслени меса –  пилешко или пуешко. Така ще останете заситени за по- дълго време.

Внимавайте с нивата на кръвната захар. Стремете се да ги поддържате в норма – избягвайте простите захари и изкуствените подсладители.

Хранете с продукти, които изгарят мазнините и засилват метаболизма – люти чушлета, чай от джинджифил, канела, цитрусови плодове / най-вече лимони/, зелен чай.

Оптимизирайте приема на хранителни добавки, които засилват метаболизма. Приемайте повече антиоксиданти. Най – много пийте зелен чай. Освен богат на антиоксиданти, той дава и много енергия .

Следваща стъпка е тренировката. Опитайте се да тренирате с тежести. Известен е факта, че по този начин се увеличава консумацията на кислород. Дори и след тренировка с тежести  метаболизма се засилва за часове след това. Увеличете анаеробното натоварване. Това са кардио тренировките така, след приключване на тренировката, тялото продължава да обработва отделените остатъчни продукти и да се възстановява от вашата дейност, което от своя страна поддържа метаболизма ускорен.

[ad id=“236993″]

Увеличете броя на храненията. По – малки порции, на по – чести интервали от време.

Пийте двойно повече вода. Изследвания показват, че пиенето на вода ускорява метаболизма и подпомага свалянето на килограми.  Доказано е, че 90 минути след като си пил студена вода метаболизмът ти се ускорява с 24%. Водата също така потиска апетита и спомага за изхвърлянето на токсините от тялото.

Вижте още:

Зумба – тайната за идеална форма

Танците – начин за разтоварване и още нещо…


image0 (9K)