Две катастрофи с ранени вчера в Стара Загора

Две катастрофи вчера в Стара Загора – 24-годишен с фрактури на ребра и 71-годишен велосипедист с фрактура на бедрена кост

На 08.06.2020 г., около 07:10 г., по път I-5, (околовръстен на гр. Стара Загора), се е движил л.а. „Фолксваген“, управляван от 24-годишен мъж. В района на км.231+200, поради неизяснена към момента причина, същият навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещ се в посока юг л.а. „Шкода“, управляван от 58-годишен мъж. В следствие на настъпилото ПТП 24-годишният водач е получил фрактури на ребра. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, при което са отчетени отрицателни резултати. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

Пак на 08.06.2020 г., около 14:30 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Никола Икономов“, се е движил л.а. „Нисан“, управляван от 32-годишна жена. На кръговото кръстовището с бул. „Цар Симеон Велики“ водачката не пропуснала движещ се в посока запад велосипед със 71-годишен водач, при което велосипедистът загубил контрол над велосипеда и паднал до предната лява част на автомобила. В следствие на инцидента мъжът е получил фрактура на дясната бедрена кост. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

При тестване на водачите с техническо средство за употреба на алкохол е отчетен отрицателен резултат за жената и концентрация от 1,14 промила алкохол в издишания въздух на велосипедиста. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.


image0 (9K)