Две катастрофи в Казанлък. 19-годишен с опасност за живота. 23-годишна шофьорка – пияна

Две катастрофи в Казанлък. 19-годишен с опасност за живота, след като 22-годишния шофьор губи управление над колата. 23-годишна шофьорка – пияна

На 05.09.2019 г., около 19:20 ч., в с. Бузовград, общ. Казанлък, по ул. “9-ти септември“ се е движил л.а “Фолксваген“, управляван от 22-годишен мъж от гр. Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се блъснал последователно в два автомобила, паркирани на тротоара, и в железобетонен стълб от електропреносната мрежа.
В следствие на настъпилото ПТП возещия се на предна дясна седалка в автомобила 19-годишен мъж от гр. Крън е получил фрактура на ребро и фрактура на таза. Има съмнение и за получена фрактура на черепа. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. Возещият се на задната седалка в автомобила 22-годишен мъж от гр. Казанлък е получил фрактура на десния крак. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.
Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

На 06.09.2019 г., около 01:00 ч., в гр. Казанлък, на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“, на паркинг на магазин, се е движил л.а. “Ауди“, управляван от 23-годишна жена от гр. Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост водачката изгубила контрол над автомобила, който се блъснал в метално колче. Настъпило е ПТП с материални щети, без пострадали.
Водачката е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1,63 промила алкохол в издишания въздух. Същата е задържана в РУ – Казанлък за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.343б, ал.1 от НК.


image0 (9K)