Добрия пример показаха старозагорци, включили се в еко инициативата “Не цикли, а рециклирай” тази неделя

Добрия пример показаха старозагорци, включили се в еко инициативата “Не цикли, а рециклирай” тази неделя в парк “Артилерийски”, видя ЗАРАТА

Тази неделя, на паркинга на парк “Артилерийски” в Стара Загора, бе проведена еко инициативата “Не цикли, а рециклирай”. В специално създаден пункт, старозагорци имаха възможност да оставят своите опаковки от хартия, пластмаса и метал, а след това да участват в томбола с награди. Ентусиастите, подкрепящи разделното събиране на отпадъци, бяха посрещнати от зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и регионалния директор на фирма „Булекопак” Виктория Гецова.

В 13.00 часа, на случаен принцип бе изтеглена и томболата с печеливши, като награда номер 1 – електронна книга, спечели Алина Кисьова, първият участник дал своите отпадъци в началото на инициативата в 10.00 часа. Всички, събрали се на паркинга и участвали, получиха торбичка с атрактивни екосъобразни подаръци от фирма „Булекопак”.

Инициативата “Не цикли, а рециклирай” има и своя кръстник и това е Валентин Дяков, ученик от 5 А клас на СУ „Васил Левски“, който през месец юни тази година спечели първо място и голямата награда – дрон, от конкурса за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“, организиран отново от Община Стара Загора и Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак” АД. Неговите баба и дядо, заедно с по-малкия му брат, също дойдоха до пункта и дадоха своите отпадъци, като подчертаха, че искат да продължат да бъдат посланици на значимите еко инициативи в града.

В събитието се включиха и общински съветници, подкрепящи популяризирането на разделното събиране на отпадъци, както и експерти от отдел “Екология”.


image0 (9K)