Доц. Александър Христов с прогноза за резултатите от изборите на 11 юли

Имаме уникално служебно правителство, хиперактивни министри и донякъде скрит премиер. Това се случва за първи път в новата ни история„.

Това заяви доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации пред БНР, цитиран от ЗАРАТА.

Когато в държавата се провеждат такъв тип активности, това дава увереност на хората, че промяната е в техни ръце и те ще го използват„, смята доц. Христов.

Той посочи, че самата политическа обстановка в страната ще провокира хората да гласуват по-масово.

Последните месеци според доц. Христов показват, че промяната е възможна. По думите му всичко, което се случва от 4 април насам, е сигнал точно за това и е предпоставка за по-висока избирателна активност.

Политиката ни става все по-персонифицирана. Виждаме – вадят се от нафталина разни фигури, които са обвързани с някакво минало, техните дейности се преразглеждат. Влизат в политиката хора, които до този момент са били известни с коренно различни неща. Това се смята за възможност за поява на нови идеи„, коментира още Христов на старта на предизборната кампания.

Резултатите от изборите на 11 юли ще бъдат като ксерокопие от тези на 4 април, смята доц. Александър Христов.

Вече има заявки от различни страни, че въпреки това съотношение на силите, надежден опит за съставяне на правителство ще бъде направен„, коментира експертът по комуникации.

 


image0 (9K)