До 10 години затвор и тлъста глоба грози таксиджията, хванат край Стара Загора с 12 нелегални в колата

Днес, 12 октомври 2016 г., Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Митко Л., на 29 г. от София,  за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и по отношение на лице, ненавършило 16-годишна възраст, както и на повече от едно лице .

На 11 октомври 2016 година на автомагистрала „Тракия“, на 205-я километър в землището на Стара Загора, в посока София,  се движел таксиметров автомобил, марка „Дачия Логан“ със софийска регистрация, управляван от обв. Митко Л.. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране и бил задържан от патрулиращите служители на МВР. При последвалия оглед е установено, че в таксиметровия автомобил пътували 12 лица от афганистански и пакистански произход,  между които дете, ненавършило 16-годишна възраст. Те влезли  в България без документи за самоличност. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на лекия автомобил и др. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Обвиняемият Митко Л. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.. Предвиденото наказание по закон по повдигнатото обвинение е от 1 година до 10 години лишаване от свобода, глоба от 10 000 лева до 30 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив


image0 (9K)