Една снимка разбуни кошера: Мутри вън, а с кого сядаш на една маса?

Веселите сватбари

Една снимка, изтекла случайно в социалната мрежа разбуни духовете и зададе куп неудобни въпроси към институциите. Докато крещи по площадите „мутри вън”, и настоява за нов морал в политиката, държавният глава се оказа на една пищна маса с лица със съмнителна репутацията. Снимката е от сватбата на сина на вицепрезидента Йлияна Йотова. Събитието не на случайно място – в хотела на бившия представител на Лукойл за България Валентин Златев. Мястото е също знаково – Правец! На масата редом до държавния глава-революционер са се подредили червената депутатка Весела Лечава с приятеля й и почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов и съпругата му. До Радев се гушка пък половинката му Деси, която от месец се покри от обществения поглед.

Ето как активни коментатори във фейсбук разчетоха знаковата фотография:

Калина Андролова, журналист:

Сватбен комшулък в БСП. Отбрани другари на маса. Само Радев не се усмихва. Той е кълбо от психотичност.

Асен Генов, блогър:

Радев отишъл на кьорсофра на сватбата на сина на Йотова. Седнал на една маса с Лечева, нейният, Гергов и неговата… Голема работа, големо важно! Бори мафията и олигархията, човекът! Не се вторачвайте като циганета през витрина в чиниите на някакви дебелосерковци… Голема ли е наистина? В политиката такива събития имат символно значение. Помните ли, че щабът на Клинтън върна дарение на Дарина Павлова, защото, цитирам, парите са от бизнес, който може би е свързан с организираната престъпност в България? Мислите ли, че на Клинтънови им пука за 1000 долара? Връщат ги, защото актът има символно значение. Да се трапосаш на една маса с Гергов и Лечева, в хотела на Валентин Василич, докато дни преди това си крещял с високо вдигнат юмрук, че се биеш срещу олигархията също има символно значение. Значението е, че си идиот. Или че не ти пука, защото знаеш добре кой стои зад теб и кой те поддържа в революционния ти устрем. Затова в щатите връщат пари, ако имат съмнения, че това може да увреди публичният им имидж, а у нас – ядат и пият на софрата. Как да не се сети човек за лафа, който плаща, той поръчва музиката? И за да няма съмнение, че другият юнак в приказката също е за тричане, пак ще припомня, че именно Борисов нарича Златев „Валентин Василич“, цъка белот с него и ни пази от комунистите…

Десислава Атанасова, депутат:

Доста коментари събра сватбарската снимка. Някои фб предложения за заглавие:

– Радев току – що е викнал „Мутри вън“, те щастливи му отговарят “ Оставаме“
– Надпартиен президент обяснява, че „няма да се краде“ на отрудени работници – социалисти
– Празните столове са два – един от триото трябва да му седне на коляното.
– Пламен Узунов и Пламен Бобоков не дойдоха – два празни стола.

Георги Георгиев, юрист:

Революционери.

Другарят Радев с почетния руски консул Гергов.
Другарят Гергов е един от хората, чийто фирми получават най-голямо финансиране от обществени поръчки чрез ГЕРБ.

Кой плаща софрата, сами се сетете.

Чавдар Гюзелев:

Ген Радев и съпругата му, на сладка раздумка с честно забогатели, почтени, морални и социални червени милионери, борци против мутрите. Вън мутрите!

Биляна Амбарева, Сан Франциско:

За неразбралите: Тия хора на масата, барабар с Радев, са внедрени агенти в редиците на мафията, като част от борбата им с нея! Искрено съчувствам на президента, който е бил принуден пряко сили да се храни с гурме заедно с тия, в името на справедливата борба! Всички знаем от снимки в социалните мрежи, че предпочита кебапчета в непринудена обстановка от селски тип. Горкия човек! Но ние никога няма да забравим тая жертва!

Публикувано със съгласието на Faktor.bg


image0 (9K)