Екс областен лидер на БСП в Стара Загора става шеф на пресцентъра на БСП

Васил Стефанов Самарски е новият шеф на пресцентъра на БСП, съобщава dnes.bg  Той заема мястото на дългогодишния пиар на партията Жанет Пашалиева, стана ясно от информация на “Позитано” 20, цитирана от „Труд“.

Решението е взето лично от председателя на БСП Корнелия Нинова, а Пашалиева ще работи занапред в червената телевизия БСТВ като мениджър “Програмна и техническа дейност”.

Самарски има опит и с медии. Създател е на местно радио и телевизия в Казанлък. Участвал е активно и в създаването на БСТВ. Съдружник е на частната погребална агенция “Танатос”.

Новият говорител на БСП е бил областен шеф на партията в Стара Загора и няколко мандата общински съветник там, а на жълтите павета стана известен с противоречива пиар акция на соцлидерката Нинова.

В края на месец май тази година Нинова разпространи във фейсбук снимка от гроба на Стефан Данаилов – Ламбо. Но фотото предизвика остри реакции от социалисти в социалната мрежа, които обвиниха Нинова в предизборна експлоатация на името на Мастера. Идеята за снимката била точно на Васил Самарски, коментираха лаконично от “Позитано” 20.

 


image0 (9K)