„Желязната лейди“ Ваня Михайлова превърна годишнината си в добро за Стара Загора

Снощи в лапидариума на „Регионален исторически музей-Стара Загора“ Ваня Михайлова отпразнува своята годишнина сред приятели, колеги, партньори. И чрез празника си сътвори добро, както е правила в целия си жизнен път досега. Уникална жена! Уникален пример!

Поканата й към тях бе молба подаръкът им за нея да бъде дарение в полза на доброто начало на новото старозагорско училище „Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализ“. Добро начало за млади хора, добър старт за бъдеще!

Няма как да изброим всички присъстващи, нито да опишем емоционалният заряд на вечерта. Рожденичката сътвори магията още с първите си думи: „В момент, в който четем как стотици училища са закрити поради липса на ученици, Стара Загора с ентусиазма на своя кмет, на своите граждани и с мисъл за бъдещето, открива училище – интересно, ново, със специалности, гарантиращи бъдеще. Със съпруга ми винаги можем да отидем на екскурзия, с приятелите винаги можем да се съберем някъде… За мен беше важно да запомня този свой рожден ден с нещо истинско, а няма нищо по-истинско от създаването на път за младите хора. Блрагодаря ви, че сте тук с мен! Запомнете този ден не като рожден ден, а като денят, в който всички заедно сме направили добро“.

С вълнение и благодарност за жеста и подкрепата отвърнаха от името на училището директорът Майя Найденова и учителят Любомир Любенов. Присъстваха също други учители и председателят на училищното настоятелство. Поздравителни адреси Ваня Михайлова получи от НВ старозагорският митрополит Киприан (благословил красиво пътя й, каузата й. Подарил й молитва за здраве) и от зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

Чугунен плакет за Желязната лейди бе донесъл от името на Клуб „Липа“ Тони Куцаров…

Нощта на доброто със сигурност ще умножи доброто в града ни. Благодарим ти, Ваня!                                                                                                                                                        


image0 (9K)