Заловени са разпространяващи фашиви документи за образование и правоспособност за шофиране

Заловени са разпространяващи фашиви документи за образование и правоспособност за шофиране, съобщиха за ЗАРАТА от полицията

На 14.06.2022 г. в гр. Гълъбово, полицейски екип на РУ – Гълъбово, е спрял л.а. „Мерцедес“, управляван от 71-годишен мъж и пътуващ в автомобила 54-годишен мъж. При извършената проверка на лицата и автомобила са намерени свидетелство за основно образование с характеристики на неистински официален документ, както и множество удостоверения за допускане до практичен и теоретичен изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС на различни лица.
При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на 54-годишния мъж и в жилище, обитавано от 29-годишна жена и 42-годишен мъж, са намерени и са иззети множество неистински официални документи.
В РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.308, ал.2 от НК. За срок до 24 часа са задържани 54-годишният мъж и водачът на лекия автомобил. Работата по случая продължава под ръководството на РП – Стара Загора.


image0 (9K)