Заседание на Областната междуведомствена комисия по повод предстоящите проверки на водните обекти в Старозагорска област

Днес се проведе заседание на Областната междуведомствена комисия по повод предстоящите проверки на водните обекти в Старозагорска област, съобщиха за ЗАРАТА

Те ще започнат на 7 май и ще продължат до 30 октомври. Проверките ще се осъществяват от представители на следните институции: Областна администрация, РД ПБЗН, Областна дирекция „Земеделие“, „Напоителни системи“, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, Регионална дирекция по горите, Регионална инспекция по опазване на околната среда, Басейнова дирекция, Регионалната здравна инспекция и ВиК. Ще бъдат проверявани язовирите, водоизточниците за питейна вода и част от речните корита на реките в област Стара Загора.
Областният управител Ива Радева и зам. областният управител Методи Марков призоваха институциите, участващи в проверките, да бъдат безкомпромисни по отношение на контрола и спазването на нормативните уредби.
„Тази година пред комисията предстои да извърши сериозен обем от работа с оглед на факта, че проверките ще включват всички язовири, на които е поставена класификация от 1-ва до 3-ра степен в област Стара Загора. По никакъв начин не можем да си позволим да застрашаваме населението и инфраструктурата в областта и следва да бъдем максимално взискателни към всички собственици на водни обекти.“, заяви областният управител Ива Радева.


image0 (9K)