Изложба от детски съкровища „Аз съм българче, обичам…“

По повод Националния празник на България – 3 март, за поредна година в зала „Байер“ ще гостува традиционната изложба „Аз съм българче, обичам…“, организирана от Школа за изобразителни изкуства при Читалище „Родина – 1860“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Тази година участват повече от 50 деца, а преобладаващата възрастова група е от 5 до 10 години.

Впечатление правят комбинациите от материали: рисунка върху коприна, пана от вълна, както и различните техники на изпълнение – акварел, темперни бои, сухи и маслени пастели, цветни моливи.

Децата са вдъхновени от традиционната българска носия, архитектура, природата, екзотични и характерни за нашия край животни, цветя, съкровища. Те творят цели 2 месеца – още от първите дни на годината, като през това време обогатяват знанията си за Родината, на която е посветена изложбата.

Интересът към тази изява е изключително голям и не стихва вече 15 години.

„Важно е желанието на децата да научат нещо ново, да творят и да се забавляват“ – споделя Мариана Алипиева, директор на Школата.

„Аз съм българче, обичам…“ ще бъде открита на 2 март от 17 часа в зала „Байер“, при спазване на всички противоепидемични мерки. Желаещите да разгледат творбите ще могат да го сторят до 15 март.


image0 (9K)