„Истинският успех е процесът“. Джъстин Тимбърлейк и постоянството да бъдеш на върха

"Истинският успех е процесът". Джъстин Тимбърлейк и постоянството да бъдеш на върха

През 90-те той е тийнейджър и вече се радва на слава, добро финансово състояние и на обожанието на връстничките си. Въпреки че успехът идва рано, с годините той съумява да го задържи, разпределя средствата си разумно, създава семейство и започва да връща онова, което е получил, с редица благотворителни дейности.

Джъстин Тимбърлейк, който във вторник навърши 42 години, и до днес е един от най-печелившите музикални изпълнители, както и носител на множество награди, сред които десет „Грами“, четири „Праймтайм Еми“ и други.

По пътя си към отличията той винаги има подкрепата на родителите си. Много от членовете на семейството му са музиканти, включително баща му, който дирижира местен църковен хор. Те започват да го водят по прослушвания и кастинги за телевизионни програми от дете, но той казва по-късно, че това е бил и негов избор.

„Ако родителите ми не ме бяха завели на тези прослушвания, в някакъв момент сам щях да намеря начин“, казва Тимбърлейк пред Гардиън. „Това не зависи от тях“.

Музикантът е роден в малкия град Мемфис, щата Тенеси. Този живот му харесва, там той завързва приятелства, които успява да запази и след като става звезда. „Мисля, че ще умра в малък град. Когато вече не мога да движа костите си по сцената, ще ме намерите да живея на място, което е отдалечено, селско и просторно“, добавя той.

Едно от ранните му телевизионни участия е в „The New Mickey Mouse Club“ заедно с Бритни Спиърс и Кристина Агилера. Малко по-късно, в началото на 90-те той става част от популярната музикална група NSYNC. Там той е втори вокалист и най-млад от всички членове.

„Записваха ми концерта с камера, а аз се качвах в автобуса, гледах записа и си правех бележки, които после давах на осветителите и на другите членове на групата. Бях много сериозен. Вероятно прекалено сериозен“, казва още той пред британската медия.

По-късно групата завежда дело срещу мениджъра си Лу Пърлман, който накрая е осъден за финансова злоупотреба.

След NSYNC започва соловата кариера на Тимбърлейк. Още първите му албуми му донасят „Грами“, като едни от най-известните му песни по това време са „Cry Me a River“, „SexyBack“ и „What Goes Around Comes Around“.

Междувременно музикантът започва да се появява и на големия екран във филми като „Социалната мрежа“ „Дилъри на време“ и „По приятелски“. През 2013 г. издава още два албума, в които към R&B стила прибавя и соул.

По това време вече начинът му на работа и идеята му за това какво е успехът са се променили. „През 20-те си години това, което правех, беше това, което бях. Вече не се чувствам така. Не става въпрос за това какво можеш да покажеш на света. Чувствам се удовлетворен от неща, които не са свързани с очаквания – нито чужди, нито мои собствени. Истинският успех е… процесът.“

От 2012 г. Тимбърлейк е женен за актрисата Джесика Бийл, с която имат две деца. През последните две десетилетия е правил дарения и е участвал в десетки проекти с благотворителна цел. Още през 2001 г. основава своята „Фондация Джъстин Тимбърлейк“, която първоначално финансира музикални образователни програми в училищата и постепенно разширява дейността си.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036


image0 (9K)