ИТН поиска НС да обсъди плана за въвеждане на еврото

ИТН поиска НС да обсъди плана за въвеждане на еврото

Снимка: БГНЕС

ИТН иска НС да обсъди плана за въвеждането на еврото, който ще бъде тема на днешното заседание на МС.

„Преди 20 дни тази тема бе повдигната и всички ПГ бяха много загрижени за нуждата от въвеждането на еврото. Странно е, че нито комисията по бюджет, нито в пленарна зала този план бе представен, така както беше представен националният план за възстановяване и устойчивост. Да разбираме ли, че депутатите не искат да разгледат плана за въвеждане на еврото“, заяви Любомир Каримански в декларация от името на ПГ на ИТН.

Още по темата

9 авг 2021 09:00

110

1 юли 2021 09:36

97

Той добави, че интегрирането на България в Еврозоната е политически и икономически проект, който зависи от правителството със законодателна подкрепа на парламента.

„Но това не означава, че НС не трябва да бъде информирано подробно за плана за въвеждане на еврото. Надявам се, че коалицията не е забравила, че за нея един от приоритетите е приемане на еврото след мащабна разяснителна кампания. В коалиционното споразумение се предвижда да се изготви анализ за ползите и негативите от въвеждането на еврото, а той не е входиран в НС. Трябва да е наличен, защото подготовката за въвеждането на еврото е стартирал отдавна“, коментира Каримански.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)