Какво се случва по пътищата след новите промени от вчера? – кучетата си лаят, керванът си върви

След премахването на предупредителните знаци за камери на пътя, нарушителите се увеличиха. Това установи експеримент на bTV.

Новите правила вече са в сила и предупредителни табели преди мобилните и стационарните камери няма. Проверката установи, че знаците преди стационарните камери не са демонтирани. От Пътна полиция прехвърлиха топката на общините и Агенция пътна инфраструктура.

Иначе табели преди патрулките вече няма и резултатът е налице. Високата скорост е сред основните причини за смъртта на пътя, сочат данните. Всеки месец, само в столицата нарушителите–любители на високите скорости, са над 3000.

[ad id=“226585″]

Пътните полицаи очакват санкционираните драстично да се увеличат след като отпаднаха предупредителните табели.

Ето как се отразява промяната.  Околовръстното шосе в София е едно от местата, където се превишава скоростта. Проверка показа, че когато няма табели, мобилната камера отчита нарушител на почти всяка минута, средно с 20 километра в час над разрешената. И още една промяна от вчера  – собствениците на автомобили ще носят отговорност, ако са предоставили колата си на неправоспособен, пиян или дрогиран шофьор, също така и ако автомобилът се управлява с над 50 километра в час над разрешеното в населено място. Тогава колата ще се спира от движение.
Гледайте видеото ТУК

А сега дайте колата си на пиян, дрогиран или без книжка и ще останете без возило дълго време


image0 (9K)