Милост в трудното време: Топъл обяд за нуждаещи се

Ресторант в Силистра прави жест към тези, които не могат да си позволят топъл обяд. Желанието на организаторите е инициативата да продължи през цялата зима.

Василка е един от многото хора, които са изключително благодарни на Милен Делийски. Защото въпреки трудностите, пред които е изправен бизнесът, той намира сили и средства да мисли за хората в най-голяма нужда.

„Идеята и девизът ни от миналата година е да направим добро. Тази година е по същия начин, защото виждаме всеки изминал ден колко по-трудно става“, коментира Милен Делийски пред Bulgaria ON AIR.

Още в първия ден от инициативата желаещи не липсваха. Те получиха хляб и топла супа, а Милен получи благодарности за благородния си жест.

„Хубаво е, защото тука всички сме болни, не сме на работа, чакаме по една супичка да вземем“, заяви Румен Рашков.

Той обаче не крие притесненията си от растящите цени. „Миналата година издържахме 5 месеца, ще се опитаме и тази година. Притесненията ни са относно по-скъпия ток – 3 пъти и половина, газ със 130-140% нагоре, хранителни продукти. Едни подправки се вдигнаха с 50%, от 30 до 50% хранителните продукти. Надяваме се всички добри хора да откликнат на нашата трапезария“, каза още Делийски.

Надеждата е повече хора да чуят призива, защото по време на пандемия нуждаещите се увеличават всеки ден.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)