Младежки общински съвет организира традиционната благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“

Младежки общински съвет организира традиционната благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“, научи ЗАРАТА

За пети път, Младежки общински съвет организира благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“ в Стара Загора. Целта на младите хора е да бъдат полезни на хората.

„Можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да дариш и да зарадваш, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или хранителен пакет означава много”, споделят от МОС. Те призовават всички, които имат възможност, да се включат в инициативата с поне един хранителен пакет. Всички събрани дарения ще бъдат предоставени на социалната кухня към храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в старозагорския квартал. „Зора“.

Необходимо е пакетите – боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, шоколад, олио или консерви, да не са с нарушена опаковка, както и с достатъчно дълъг срок на годност.

Даренията се приемат в Младежкия дом, намиращ се на бул.”Св. Патриарх Евтимий” № 176 до 22 декември, всеки работен ден от 9.30 до 20.00 часа. За повече информация – тел. 042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.

През 2018 г. Младежки общински съвет стартира благотворителната целогодишна кампания и така до днес, когато за пета поредна година се реализира благородното дело. Младите хора и всички, които са прегърнали каузата им, са подпомогнали социалните кухни в двата църковни храма „Св. Димитър“ и „Св. Паисий Хилендарски“ с над 500 кг хранителни продукти, които са са дали топла храна в делник и в празник на хора в нужда.

„Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!”, е апелът на МОС Стара Загора.


image0 (9K)